SPØRGSMÅL & SVAR

Hos Engbo Akupunktur får vi mange spørgsmål fra vores besøgende i klinikken, der omhandler akupunktur generelt, men også specifikt i forhold til vores behandlinger, klinik og virksomhed. Derudover kan personer, der overvejer akupunktur eller direkte søger en akupunkturklinik, også have forskellige spørgsmål, som man ønsker besvaret.

Herunder finder du flere af de mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet om akupunktur og andre behandlinger, som du kan få hos Engbo Akupunktur. De kan forhåbentligt være med til at give dig mere viden og større tryghed.

Har du stadig spørgsmål til akupunktur eller vores klinik, er du meget velkommen til at kontakte os og høre mere. Du kan også bestille tid til behandling ved at ringe på +45 24 8000 26, skrive til info@engboaku.dk eller benytte kontaktformularen i bunden af siden.

Klik på et spørgsmål og få svar.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en flere tusind år gammel asiatisk lægevidenskab, hvor behandling med nåle hjælper til at genoprette og skabe balance i kroppen. Med hjælp fra tynde akupunkturnåle, der placeres i nøje udvalgte akupunkturpunktur i kroppen, såkaldte meridianer, frigives energier og stoffer i kroppen, hvilket er med til at afhjælpe forskellige sygdomme og tilstande, så kroppens ubalancer lindres og helbredes.

Hvilke lidelser og sygdomme er akupunktur godt imod?

Akupunktur kan være en effektiv behandlingsmetode til en lang række forskellige sygdomme, lidelser og tilstande. På grundlag af videnskabelig forskning har Verdenssundhedsorganisationen under FN, WHO, udarbejdet en liste over lidelser, som akupunktur er velegnet til.

Det gælder f.eks. alle former for smerter, gigtsygdomme i led og muskler, hovedpine/migræne, frossen skulder, tennisalbue, rygsmerter, menstruationsproblemer, mavelidelser, hormonelle problemer, bihulebetændelse, forhøjet blodtryk, hudproblemer (eksem/psoriasis), kredsløbsproblemer, lidelser i sanseorganer og lavt immunforsvar.

Akupunktur kan desuden være effektivt ved sportsskader og skader efter fald eller andre typer af ulykker, f.eks. piskesmældslæsioner.

Hvordan virker akupunktur?

Akupunktur er en behandlingsform, som kan afhjælpe smerter, sygdomme og skavanker i kroppen, f.eks. dårligt immunforsvar, spændingshovedpine og migræne, søvnløshed, stress, allergier og meget andet.

Når tynde akupunkturnåle placeres på bestemte punkter på kroppen, der også kaldes meridianer (energibaner), frigiver kroppen forskellige energier og stoffer, som sætter gang i kroppens egen helingsprocess. På den måde er kroppen med til selv at genoprette energibalancen og dermed lindre og helbrede ubalancer i kroppen.

Gør akupunktur ondt?

Nej, som udgangspunkt gør akupunktur ikke ondt. Mange personer vil højst mærke små stik, når en akupunkturnål indsættes, men de helbredsmæssige fordele overskygger denne minimale smerte. Udover behandlinger med nåle findes der også behandlinger uden nåle, f.eks. akupressur, der virker efter de samme principper som med akupunktur.

Hvor hurtigt virker akupunktur?

Afhængigt af behandlingstypen kan akupunktur allerede give øjeblikkelige resultater ved første behandling. I andre tilfælde vil et forløb med flere behandlinger være med til at skabe resultater, der først ses og mærkes senere, men giver længerevarende resultater.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Antallet af behandlinger du har brug for, før du oplever en mærkbar effekt, og når det ønskede mål med behandlingen, varierer meget fra person til person. Det afhænger selvfølgelig af, hvilken behandlingstype du får udført, men også af andre ting, som hvilke ubalancer eller lidelser du har, og i hvor høj grad.

I nogle tilfælde vil du kunne opleve en mærkbar effekt allerede efter første behandling, mens andre behandlinger først viser positive resultater efter 2-3 behandlinger.

Er der bivirkninger ved akupunktur?

Nej, der er umiddelbart ingen sædvanlige eller store bivirkninger ved akupunktur. En akupunkturbehandling kan i sjældne tilfælde skabe en minimal blødning, der hvor nålen er indsat, mens enkelte personer kan opleve en smule træthed efter behandlingen er afsluttet.

Får man udført akupunktur hos en person, der ikke er uddannet akupunktør, og derfor ikke har tilstrækkelig uddannelse og viden til at udføre behandlinger korrekt, kan man dog risikere udvendige eller indvendige skader på kroppen.

Hvor lang tid varer en behandling hos jer?

Behandlingstiden varierer alt efter, hvilken type behandling vi udfører, og hvilke problemer, der behandles. For os er behandlingstiden et vigtigt element, og derfor sætter vi ca. en hel time af til vores behandlinger, hvor vi finder individuelle løsninger, der passer til netop dig og dine behov.

Ved første konsultation taler vi om dine ubalancer i kroppen og dit behov for behandling. Derefter undersøges der med tryk forskellige steder på kroppen, hvor dine ubalancer er, og hvor nålene skal indsættes. Hvert behandlingsforløb er individuelt tilpasset, men har også varierende reaktion på behandlingen. Ved et længerevarende sygdomsforløb eller kronisk sygdom kan det naturligvis tage længere tid at genoprette balance i kroppen.

Hvad koster akupunktur?

Prisen på akupunktur afhænger af flere ting, f.eks. om du skal have en enkeltbehandling eller et forløb med flere behandlinger, og hvilken type behandling du ønsker. Hvis du har en lægestillet diagnose og en sundhedsforsikring, kan du også være berettiget til et tilskud til akupunktur og derved opnå en rabat på din behandling hos os.

Hvad er japansk lifting?

Japansk lifting er en behandlingsform, der har til formål at skabe et naturligt ansigtsløft, dvs. uden brug af kirurgi eller kemiske produkter, som Botox. Med japansk lifting kan man f.eks. udglatte rynker og lukke porer i ansigtet – resultatet bliver et sundere ansigt med større glød, hvor der ofte er synlige resultater allerede efter første behandling.

Japansk ansigtsløft er en behagelig behandlingsform, der blandt andet inkluderer brug af akupressur, massage, zoneterapi og ansigtsmasker. Som en del af et kombinationsforløb med kosmetisk akupunktur kan man få endnu større positiv effekt af behandlingerne.

Hvad er akupressur?

Akupressur er en behandlingsform, der har til formål at afhjælpe smerter og lidelser ved at stimulere kroppens energibaner (meridianer) og dermed opløse blokeringer i kroppen og genoprette kroppens balance. Akupressur er effektivt til at afhjælpe en lang række symptomer og lidelser, f.eks. allergier, spændingshovedpine og søvnproblemer.

I modsætning til akupunktur benytter man ikke nåle. Derimod udføres akupressur som en massagelignende behandling ved hjælp af forskellige teknikker, der blandt andet omfatter brug af fingre, knoer og albuer, til at trykke/stimulere forskellige punkter på kropppen. Akupressur minder en del om traditionel massage, og derfor kan du også opleve flere af de samme fordele ved en akupressurbehandling.

Akupressur kan ikke ramme punkter i kroppen lige så nøjagtigt som akupunktur, hvor der bruges tynde nåle – til gengæld har akupressur evnen til at ramme dybereliggende punkter og dermed stimulere kroppen på en helt anden måde sammenlignet med akupunktur. Hver metode har altså hver deres klare fordele.